Bugün kullandığımız anlamdaki ilk ojelerin aslında 1920’deki araba cilasının icadından ilham alınarak üretildiğini biliyor muydunuz?
Bugün ojeler nitroselüloz maddesinin bütil asetat veya etil asetat gibi bir çözücü içinde çözünmesiyle elde ediliyor. İçeriğinde ayrıca, film oluşturucular, reçineler, çeşitli çözücüler, koruyucular ve renklendirme maddeleri bulunuyor. Tosilamid-formaldehit resin gibi yapıştırıcılar nitroselüloz maddesinin tırnağa yapışmasını sağlıyor. Pigmentler ve mika gibi parlatıcılar da ojeye istenen rengi veriyor. Stearalkonyum hektorit gibi kalınlaştırıcılar ekleniyor ki parlatıcı partiküller şişe içinde süspansiyon olarak saklanabilsin. Benzofenon-1 gibi UV koruyucuları da ojenin film tabakasının kuruyup sonradan güneş ışığına maruz kaldıkça renginin solmasını engellemek için ekleniyor. Normal ojeler ayrıca toluen de içeriyor. Toluen, xylen gibi petrol bazlı kimyasallar kanserle ilişkisi kanıtlanmış hammaddeler. Formaldehit ise alerjik reaksiyonlara sebep oluyor, astımlı kişilerin kesinlikle uzak durması gereken bir madde, üstelik o da kanserojen.
Ojeleri çıkartmak için kullanılan aseton, aşırı derecede uçucu olarak sınıflandırılan bir madde. Plastik ve sentetiklerin güçlü çözücüsü. Aseton, dimetil keton isimli bir organik bileşen aslında. Çok uçucu olduğundan, kaynama noktası düşük olduğundan ve suda çok iyi çözündüğünden hem solunduğunda, hem çevreye salındığında, insanlar, çevre, hayvanlar ve sular için oldukça zararlı. Aseton yerine kullanılan etil asetat içeren oje çıkarıcıların da bu anlamda asetondan geri kalır yanı yok.
Tüm bu zararlı maddelere güzellik uğruna her gün maruz kalıyor olmak çok da akıllıca değil, öyle değil mi?
Su bazlı ojeye gelince...
Nail Trick ojelerin üretim prosesi normal ojelerinkinden çok farklı. Normal ojelerdeki gibi çok sayıda kimyasalı karıştırarak oluşmuyor; sadece su, akrilik polimer ve pigmentler gibi birkaç tane özel ve zararsız bileşenin değişik yöntemlerle formülasyona sırayla eklenmesinden oluşuyor. Normal ojeler kadar kalıcı olması, ama istendiğinde de tırnaktan çok kolay çıkartılması, kıvamı ve sürme kolaylığı ve kokusuzluğu da bu özel prosesten kaynaklanıyor. Bileşenleri açısından hamileler ve küçük çocuklar için de zararsız.
Su bazlı Nail Trick normal ojeler gibi kimyasal bir çözücü içermiyor.
Tırnağımızı boyamak için aslında kimyasal çözücülerde çözünen pigmentlere, parlatıcılara, alkole, asetona gerek yok. Tıpkı suluboyalarda kullanılanlar gibi hafif, zararsız kozmetik pigmentler ve akrilik polimer emülsiyonu ile tasarlanan bu su bazlı formül, hem sağlığa zararsız hem de çevreye duyarlı. Normal ojenin içindeki uçucu maddelerin çevreye zararlı olduğunu biliyoruz, fakat su bazlı ojelerde çevreye salınan atık sadece su. Formülündeki polimer suyla birleşince tırnağın üzerinde zararsız bir tabaka oluşturuyor ve istenildiğinde asetona gerek kalmadan ucundan tutup çekerek kolayca soyup çıkarılıyor. Peel-Off yani soyulma tanımı buradan geliyor.
Nail Trick su bazlı formülü ile Türkiye’de bir ilk!
Nail Trick normal ojeler gibi kimyasal bir çözücü içermiyor, bu nedenle çıkartırken aseton ye da oje çıkarıcı gerektirmiyor. Sürmesi de, çıkarması da çok kolay. Evden çıkmadan 5 dakika önce, ofiste, arabada, seyahatte, aslında her yerde sürmek mümkün. Aseton taşıma derdi yok, pamuk yok, kokmuyor, bulaşmıyor, su bazlı olduğu için tırnaklarınıza nefes aldırıyor, sararma yapmıyor. Silme derdi olmadan bozulanı soyup yeniden sürmek, sürerken kenarlara bulaştığında tırnağın köşesiyle alıvermek o kadar pratik ki, sürüp soymak bağımlılık yapıyor. Kendi sağlığına ve çevreye duyarlı, zamanı değerli herkesin deneyince vazegeçemeyeceği bir oje. 12 rengi var, özellikle hem sürmekte hem de çıkartmakta zorlandığımız koyu renkler, kırmızılar, bordolar ağırlıkta. Tabii sezonun trendi maviler, siyahlar, griler de var.
Detaylı bilgi ve Sıkça Sorulan Sorular için: http://www.nailtrick.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder