24 Ocak 2011 Pazartesi

Pimpirikli Anneler ve Anne Adaylarına müjde, Nail Trick Asetonsuz Çıkan Oje www.bebek.com'da.



Normal ojelerin içinde hamilelere zararlı olabilecek neler var?

Bugün kullandığımız anlamdaki ilk ojeler aslında 1920’deki araba cilasının icadından ilham alınarak üretilmiş. Cilalara benzer bir yöntemle, nitroselüloz maddesinin bütil asetat veya  etil asetat gibi bir çözücü içinde çözünmesiyle elde ediliyor.  Ojelerin içeriğinde film oluşturucular, reçineler, çeşitli çözücüler, koruyucular ve renklendirme maddeleri bulunuyor.  Tosilamid-formaldehit resin gibi yapıştırıcılar nitroselüloz maddesinin tırnağa yapışmasını sağlıyor.  Pigmentler ve mika gibi parlatıcılar da ojeye istenen rengi veriyor.  Stearalkonyum hektorit gibi kalınlaştırıcılar ekleniyor ki parlatıcı partiküller şişe içinde süspansiyon olarak saklanabilsin. Benzofenon-1 gibi UV koruyucuları da ojenin film tabakasının kuruyup sonradan güneş ışığına maruz kaldıkça renginin solmasını engellemek için ekleniyor.

Normal ojelerde olan bileşenlerden hamileler için en zararlı olabilecek olanları ise Toluen, Formaldehit ve Fitalatlar. Toluen petrol bazlı ve kanserle ilişkisi kanıtlanmış bir kimyasal. Berrak, renksiz bu kimyasalın ayırt edici bir kokusu var. Uzun süre toluen kokusuna maruz kalan hamilelerde düşük, bebeğin yavaş büyümesi ve yavaş zeka gelişimi riski görülebiliyor. Formaldehit ise alerjik reaksiyonlara sebep oluyor, astımlı kişilerin kesinlikle uzak durması gereken bir madde, üstelik o da kanserojen. Dünyada kozmetik üretiminde formaldehitin sadece %0,2 oranına kadar kullanılmasına izin var. Bunun üzerinde zararlı olduğu kanıtlanmış. Bugün sorumlu kozmetik üreticilerin çoğu formüllerinden formaldehiti birer birer çıkartıyorlar. Fitalatlar ise Dibutylphthalate (DBP), dimethylpthtalate (DMP) ve diethylpththalate (DEP) şeklinde kullanılabiliyor. Fitalatlar, oyuncaklarda, ambajlarda, vinil yer döşemelerinde kullanılmaları ile bile oldukça tepki alan bir kimyasal grubu ama maalesef ojelerde var. Ojeleri çıkartmak için kullanılan Aseton da hiç masum değil. Aşırı derecede uçucu olarak sınıflandırılan bir madde. Plastik ve sentetiklerin güçlü çözücüsü. Aseton, dimetil keton isimli bir organik bileşen aslında.  Çok uçucu olduğundan, kaynama noktası düşük olduğundan ve suda çok iyi çözündüğünden hem solunduğunda, hem çevreye salındığında, insanlar, çevre, hayvanlar ve sular için oldukça zararlı. Aseton yerine kullanılan etil asetat içeren oje çıkarıcıların da bu anlamda asetondan geri kalır yanı yok.
Nail Trick Peel Off. Sürün ve soyun.

http://www.nailtrick.com/                         

Nail Trick 10pONm Danışmanlık tarafından Taiwan’da ürettirilerek Türkiye’ye ithal ediliyor. http://www.nailtrick.com/ web sitesinde ve seçkin kuaför salonlarında satılıyor. 32,50 TL.

Metnin tümü için :





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder